Vereniging van Gepensioneerden TUI Nederland

Paul Tims

Paul TimsPaul Tims werd bij zijn (officiële) pensionering in april 2011 lid van de VVG. Toen ik in 2013 wat aanmerkingen op de website had, werd ik prompt gevraagd zitting te nemen in het Bestuur met aandacht voor de website, zo vertelde hij. Benoeming volgde in de Ledenvergadering van mei 2014. Na het vertrek van Dries en Dick heeft hij in oktober 2015 het voorzitterschap op zich genomen.

Na een afgebroken studie Econometrie in Rotterdam startte Paul op 1 december 1969 bij Hotelplan in Den Haag. Als "vliegtuig-gek" kwam hij terecht op de afdeling Vliegreizen waar zijn leermeesters Rens Molenkamp en Jan Kloosterziel hem wegwijs maakten in het vak van Productmanager Vliegreizen. Inkoop van accommodaties en vervoer, het maken van reisbrochures en het optimaliseren van de verkoop waren de hoofdbestanddelen. In de 10 jaar bij Hotelplan versleet hij 4 Directeuren waarbij vooral de laatste, te weten Leo Verburg, hem heel veel leerde over regulatie.

Op 1 april 1979 verhuisde Paul naar de buurman in de Plaspoelpolder: Holland International. Daar maakte hij deel uit van het team Area Development o.l.v. Hans Klinge met als aandachtsgebied Spanje en Noord Amerika. Belangrijkste werkzaamheden in de 32 jaar bij HI en later TUI waren 5 jaar Regional Manager Italië, 3,5 jaar HI Busvakanties, Product Manager Auto Vakanties, Project Manager IT-systemen ITOS en Sarka/Costa, interim manager HI Stars, Kwaliteit Manager TUI en, ter afsluiting, 5 jaar Personeels-kortingen voor de gehele TUI-familie. En door dat alles heen bijna 25 jaar lid van de OR (waarvan ca. 15 jaar als secretaris) en lid van het Dagelijks Bestuur van de Europese Ondernemingsraad in Hannover. Voorwaar een indrukwekkende lijst.